Ma 07 2019 dec

Kortársak - sorstársak? - Tárlatvezetés adventi szemmel

  • Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum
  • 11:00

Vezetés a MCP Műterem-Múzeum kiállításán. December 7. szombat 11.00 125 éve született Aba-Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Molnár-C. Pál, Szőnyi István. Részvétel: múzeumi belépővel.

4 nap 11 2019 dec

Az Aranycsapat és ami utána következik

  • Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum
  • 18:00

Adalékok a Rákosi-korszak és a Kádár-rendszer történetéhez a futball tükrében. Könyvbemutató. A könyv szerzője, Borsi-Kálmán Béla (sz. 1948-ban), mint nemzedéke az ún. „nagy generáció” számos tagja maga is megpróbálkozott – még Kálmán Béla néven – a labdarúgással, el is jutott a CSEPEL ifi I (NB-I-es) csapatáig, majd a Ferencváros tartalékegyütteséig (történetesen ahhoz, amelyből – Alberték nemzedékét váltva – később heten lettek nagyválogatottak) de végül is nem futballista, hanem műfordító, esszéista, diplomata s leginkább történész lett belőle.

13 2019 dec

Legendák Színháza: Nyugat Plusz: „Menten 10.”

  • 19:00

Lapszámbemutató és felolvasószínház - egyúttal a folyóirat művészeinek, olvasóinak közös, adventi ünnepsége, továbbá – a 2020-ban esedékes 10. születésnapra tekintettel – Újnyugatos művekből, „ínyencségekből” válogatás, összegzés. Az előadás előtt bevezetőt mond: Csillag Péter, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője. Szabó Zoltán Attila, költő, a Nyugat Plusz irodalmi folyóirat alapító-főszerkesztője. Horváth Gábor Miklós, költő. A belépés ingyenes! Támogatónk: Budapest Főváros Önkormányzata