Kiállítás részletei

  • Kezdődik: 2019 márc. 30
  • Vége: 2019 jún. 29

Molnár-C. Pál egykori műtermében a fenti különlegességek mellett az életmű színe-java látható, a sokszínű, stílusban, témában, technikában mindig újat kereső, játékos művész életének különböző korszakaiból.
A szomszédos lakásmúzeum, Molnár-C. Pál Magda lányának egykori lakása, jelenleg Tavasz Terem MCP élet útját járja végig a tenyérnyi úti jegyzetek segítségével, bemutatja a fiatal festő befutását jelentő Est lapok tus rajzait és újdonságként egy freskó akvarell tervét, mely a posta történetét meséli el szinte képregény formájában.

Rendkívüli meglepetésekkel készültünk: egyik a 140 x 195 cm méretű Angyali üdvözlet, melynek restaurálására a Battonyai Molnár-C. Pál Emlékház szerzett forrást pályázat segítségével. A döbbenetes erejű festmény frissen sziporkázik eredeti, mégis visszafogott színeivel, melyeket Springer Ferenc restaurátor művész keltett új életre.  A festmény hátoldalán önarckép, műtermi enteriőr és még néhány kérdőjeles részlet bukkant elő. 

A Boldog művész kiállítás másik művészettörténeti szenzációja az a három Angyali üdvözlet, amely Rómában készült 1930-ban. Az évek során fokozatosan derült ki, hogy szinte ugyanazt a jelenetet három alig különböző verzióban is megfestette - vajon miért?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsőként legújabb kiállításainkról, eseményeinkről