Bemutatkozik a Budastep

Lépjünk együtt Budán!

Családi vállalkozásunk küldetése, hogy közelebb hozzuk az emberekhez Buda rejtett kincseit. Nagymamáink és szüleink után immár a harmadik generáció választja az idegenvezetés gyönyörű szakmáját. Őseink mintájára mi is szeretnénk átadni azt a tudást, amit felhalmoztunk, mindezt a mai emberre igazítva. Célunk a valódi értékek felkutatása, az ismeretlen helyek bemutatása, avagy az ismert helyek új ruhába öltöztetése.

A Budastep bölcsője egy elrejtett kis sziget Budán. A Gellért-hegy egyik eldugott szegletében, a Molnár–C. Pál festőművész műterméből kialakított lakásmúzeumban 30 éve fogadja a családunk a művészetkedvelőket, és az idetévedt látogatókat. Az első látogatás sokak számára váratlan felfedezés a hegy „hátsó oldalán”…

Derítsük fel együtt, hogy milyen kincseket rejt még a Gellért-hegy, mennyi meglepetést tartogat a sokszor elfelejtett budai oldal! Túráink során megmutatjuk neked Buda elrejtett helyszíneit, elmeséljük legizgalmasabb történeteit. Egy-egy különlegesebb program erejéig  néha azért átkalandozunk a túlpartra is! Játékba hozzuk a várost, életre keltjük a budai oldalt, élményt adunk Neked.

Budáról fúj a szél

Kávé, süti és irodalom a Hadikban, séta a Gellérthegyen, látogatás a MCP lakásmúzeumban. A “Foglalt Páholy” titkai… Karinthy és Kosztolányi törzsasztalánál a Hadikban. Szentimrevárosi séta a Gellérthegyen át, Nobel-díjasok, feltalálók, művészek, építészek, nyomdokain járva. A séta végén „találkozás Molnár-C. Pállal” a lakásmúzeumban, ott ahol a festő élt, játszott és dolgozott egy fél évszázadon át.

Séta részletei

Budai Borkorzó

Igazi egyedi élményt kínálunk Neked! Séta és bor, esti fények a hegyen, meglepetés helyszínek, időutazás a ’20-as évek világába, irodalmi szemelvények, romantikus hangulat egy este alatt. Bohém borkóstoló a Gellérthegy őshonos boraiból az egykori szőlős domb műtermében, Molnár-C. Pál festményei között. Az élmény magával ragad, egy pár órára kiléphetsz a rohanó mindennapokból.

Séta részletei

A Világ Igazai – Zsidómentés Budán

A II. világháborúban sok zsidó gyermeket és nőt mentettek meg a Gellérthegyen, ennek eredünk nyomába. Megszólal megmentett és megmentő is. Séta a Gellérthegyen a volt svéd nagykövetségtől a Molnár-C. Pál Műterem- Múzeumig. (A séta időtartama: 1-1,5 óra) A Múzeumban részleteket tekinthettek meg az egyedülálló Őrangyalház című filmből. Találkozás a film rendezőjével, Mérei Annával.

Séta részletei